ARROWS u změny vlastníka ChytryHonza.cz

11.11.2018

Společnost ChytryHonza.cz, jeden z největších hráčů na českém finančně-poradenském trhu s obratem přes půl miliardy korun, mění svého vlastníka. Tím se stal Jiří Paták. Všechny zúčastněné strany byly zastoupeny špičkovými právními kancelářemi. Právní poradenství Jiřímu Patákovi poskytovala advokátní kancelář ARROWS.

Jiří Paták se stal stoprocentním vlastníkem ChytryHonza.cz, když od investiční skupiny Rockaway a nizozemské finanční skupiny Aegon za stovky milionů korun odkoupil jejich podíly. Transakce byla financována investiční skupinou DRFG, její případný majetkový vstup do společnosti podléhá schválení antimonopolního úřadu. Z právního pohledu se jednalo o velmi komplexní proces zahrnující přípravu obsáhlé transakční dokumentace a náročná vyjednávání.

“Není divu, že právní kancelář ARROWS roste takovým tempem. Mladý a dynamický tým potvrdil své kvality, profesionální přístup a tah na branku. Přesně proto jsem si je vybral. Celá transakce proběhla bez problému,” říká Jiří Paták, majitel ChytryHonza.cz.

“S Jiřím jsme byli od samého počátku tohoto dealu. Bylo zřejmé, že půjde o velmi komplexní transakci, proto jsme pro ni dedikovali tým odborníků se zkušenostmi v M&A a korporátním právu, který se navíc mohl opřít o kolegy z ARROWS tax & accounting. Naše služby zahrnovaly právní a daňové poradenství při strukturování transakce, vyjednání rozsáhlé transakční dokumentace a komplexní podporu klienta při této časově a objemově náročné transakci. Věřím, že ChytryHonza.cz má nejlepší předpoklady se pod Jiřího vedením stát brzy jedničkou na trhu finančně-poradenských služeb,“ říká k průběhu transakce a přístupu advokátní kanceláře ARROWS Mgr. Ing. Marcel Janíček, vedoucí advokát v Praze.

Chcete zobrazit celý článek ZDARMA?

Když nám na sebe necháte kontakt, heslo Vám rádi zašleme. K celé databází mají přístup zdarma i naši klienti a je stejné jako heslo k naší veřejné Wi-Fi v zasedacích místnostech.

JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D.

JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D
advokát, partner

Zadejte prosím heslo


Chcete heslo zdarma?

Podělte se s námi prosím o:

70+
zemí světa

60+
poradců

15+
let zkušeností na trhu